Leyla Kalender

Organisator (NL/TR/EN)

Leyla Kalender is ervaringsdeskundige, specialist en verbinder op het gebied van integratie en diversiteit. Ze werd geboren in Yalvac (Turkije) en groeide op in Woensel-West, een achterstandswijk in Eindhoven. Haar jeugd was een harde leerschool. Hierdoor werden inclusie en harmonie belangrijke kernwaarden in haar persoonlijke en professionele leven.

Als echtgenote, moeder en mantelzorger staat Leyla midden in het leven. Zij vindt het belangrijk om respectvol om te gaan met elkaar. Ieder individu is uniek en talentvol.

Na een opleiding Sociaal Cultureel Werk en een specialisatie als GGZ-agoog, was Leyla de afgelopen vijf jaar actief als onafhankelijk maatschappelijk werker met haar bedrijf Leyla Kalender – Ondersteuning en Begeleiding. Leyla kent de sociale kaart van Eindhoven als geen ander. Dankzij haar ervaring en uitgebreide netwerken weet zij de weg die nodig is om tot een goede hulpverlening te komen zonder vast te lopen in grote organisaties. Met haar persoonlijke en sterk persoonsgerichte aanpak levert ze altijd maatwerk buiten de gebaande paden.

“Ik leer mensen met verschillende achtergronden om samen te leven en samen te werken met ruimte en respect voor elkaar. Mijn droom is een wereld waarin culturele verschillen positief ingezet worden en iedereen zijn talent kan laten zien.”

Leyla is tevens medeoprichter van Stichting Ik Wil. Hier heeft zij als verbinder de afgelopen jaren belangrijk gemeenschapswerk gedaan in de wijk. Zo heeft Leyla zich ontwikkeld tot een bijzondere community builder die haar persoonlijke en professionele ervaring positief inzet om integratie- en diversiteitsvraagstukken op te lossen.