Eva Maria Schneijderberg

Nederlands en Engels

Na mijn kennismaking met Geweldloze Communicatie was ik al snel enthousiast door de nieuwe mogelijkheden die ik zag om bij te dragen aan harmonie en verbinding. Geweldloze Communicatie ondersteunt mensen bij het ontwikkelen van begrip en vaardigheden waarmee ze bij kunnen dragen aan een wereld/ omgeving die voor iedereen werkt. Het geeft me voldoening om anderen met dit proces kennis te laten maken er ervaringen op te laten doen in mijn trainingen en workshops. Ik werk als internationaal gecertificeerd trainer Nonviolent Communication en als gastdocent op Hogeschool Rotterdam. Na ruim 12 jaar ervaring als leerkracht draag ik nu graag op een andere manier bij, binnen en ook buiten het onderwijs.

Afgelopen Introducties

Nederlands

Introductietraining in Verbindende Communicatie in het Nederlands. Dit is een serie van drie bijeenkomsten, we verwachten dat je bij al deze momenten aanwezig bent.

Data:

Woensdag 31 maart 19:00 - 21:30 uur

Woensdag 7 april 19:00 - 21:30 uur

Woensdag 14 april 18:00 - 20:30 uur

10:00 uur - 12:00 uur

Vrijdag 28 Mei 2021

Ruimte maken voor andere ervaringen

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: Hoe kun je ruimte maken om elkaar te horen ook al heb je geen gedeelde ervaring? De ‘bubbel’ waarin we leven kan invloed hebben op hoe we de wereld ervaren. Iedereen wordt verschillend ontvangen in de wereld op basis van bijvoorbeeld onze afkomst, huidskleur, gender, leeftijd, etc. Het kan lastig zijn om anderen te horen in ervaringen die ver van je af staan en deze te erkennen. Hoe kun je met een open hart luisteren en openstaan voor de ervaring van de ander los van wat er in jou wordt geraakt?

10:00 uur - 12:00 uur

Zaterdag 29 mei 2021

Praten over kleur? Ja, graag!

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: In Nederland hebben we te maken met grote, structurele en culturele machtsverschillen. Het hebben van een witte huidskleur betekent dat je beschikt over privileges. Privileges die Nederlanders van kleur niet hebben. Het benoemen van de structurele verschillen en deze erkennen kan lastig en pijnlijk zijn. Tijdens deze workshop willen we het gesprek over de impact van kleur met elkaar aangaan. We onderzoeken welke dingen we misschien zelf onbewust doen, die bijdragen aan ongelijkheid. We willen je vragen om voor deelname deze test te doen: https://www.onderhuids.nl/test-jezelf/

20:30 uur - 22:30 uur

Zaterdag 29 mei 2021

Ontelbare identiteiten

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: In deze workshop gaan we werken rondom het thema diversiteit. Met alle unieke eigenschappen en kwaliteiten zijn er verschillen tussen mensen. Deze verschillen uiten zich op allerlei manieren en kunnen het soms lastig maken om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Ook hebben we veel overeenkomsten en delen we allemaal dezelfde menselijke gevoelens en behoeften. Elkaar hierin zien lijkt een sleutel te zijn tot begrip en verbinding. We onderzoeken onze eigen identiteiten en de impact daarvan hoe we de wereld ervaren.

15:30 uur - 17:30 uur

Zondag 30 mei 2021

Bewust worden van mijn impact

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: We onderzoeken in deze workshop vanuit de definities van Macht en Privilege hoe deze zich uiten in jouw eigen leven. Op welke vlakken heb jij invloed, ben je je bewust van de impact van jouw invloed op anderen die misschien in een ander positie verkeren? Kan jij je invloed inzetten ten behoeve van het grotere geheel en daarmee bijdragen aan positieve sociale verandering?