Ziya Altmış

Nederlands, Engels en Turks

Nederlands
Door geboren te zijn in een gezin met twee culturen (de Turkse en Nederlandse), heeft mijn leven voornamelijk bestaan ​​uit het zoeken naar waar ik thuishoor en wie ik ben. Dit is niet altijd gemakkelijk geweest omdat mijn leven gevuld was met oordelen, discriminatie, islamfobie en andere levensvervreemdende communicatievormen. Anderen hadden voor mij besloten wie ik ben en de stereotiepe en pijnlijke labels die daarbij kwamen kijken. Door in contact te komen met Verbindende Communicatie en te ervaren wat dit doet, heb ik een manier gevonden om mezelf en anderen te ontmoeten voorbij allerlei labels. Het heeft me onder andere geholpen om woorden te geven aan wat er in mij gebeurt en dit eerlijk te uiten. Het ervaren hiervan is levensverrijkend geweest. Nu merk ik hoe graag ik deze manier van leven met anderen wil delen. Bijdragen aan een wereld waarin we elkaar kunnen horen en zien. Een wereld waarin we met zorg met elkaar kunnen omgaan, ruimte kunnen geven aan elkaars pijn en deze pijn kunnen horen en erkennen. En van hieruit op een herstellende manier bouwen aan een duurzame wereld voor ons allemaal.

Türkçe
Hayatım boyunca önyargılara, eleştirilere ve hayata karşı yabancılaşmama ve iletişim sorunu yaşamama neden olan negatif etkenlere maruz kaldım. İki ayrı gelen ebeveynlere sahip birisi olarak, kim olduğuma karar veren dünyaydı ve bununla beraber her tür etiket de üzerime yapıştırıldı. Şiddetsiz iletişim deneyimleyerek diğer insanlarla etiketlerin ötesinde bir araya gelme imkânı yakaladım. Bu durum neler olup bittiğini gözlemlemem, içimde neler olduğunu hissetmem ve ihtiyaçlarımı dile getirmem konusunda bana yardımcı oldu. Bunu deneyimlemek hayatıma zenginlik kattı. Ve şimdi de bu hayat tarzını hepinizle paylaşmak istiyorum.

Afgelopen Introducties

Nederlands

Introductietraining in Verbindende Communicatie in het Nederlands. Dit is een serie van drie bijeenkomsten, we verwachten dat je bij al deze momenten aanwezig bent.

Data:

Woensdag 31 maart 19:00 - 21:30 uur

Woensdag 7 april 19:00 - 21:30 uur

Woensdag 14 april 18:00 - 20:30 uur

10:00 uur - 12:00 uur

Vrijdag 28 Mei 2021

Ruimte maken voor andere ervaringen

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: Hoe kun je ruimte maken om elkaar te horen ook al heb je geen gedeelde ervaring? De ‘bubbel’ waarin we leven kan invloed hebben op hoe we de wereld ervaren. Iedereen wordt verschillend ontvangen in de wereld op basis van bijvoorbeeld onze afkomst, huidskleur, gender, leeftijd, etc. Het kan lastig zijn om anderen te horen in ervaringen die ver van je af staan en deze te erkennen. Hoe kun je met een open hart luisteren en openstaan voor de ervaring van de ander los van wat er in jou wordt geraakt?

10:00 uur - 12:00 uur

Zaterdag 29 mei 2021

Praten over kleur? Ja, graag!

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: In Nederland hebben we te maken met grote, structurele en culturele machtsverschillen. Het hebben van een witte huidskleur betekent dat je beschikt over privileges. Privileges die Nederlanders van kleur niet hebben. Het benoemen van de structurele verschillen en deze erkennen kan lastig en pijnlijk zijn. Tijdens deze workshop willen we het gesprek over de impact van kleur met elkaar aangaan. We onderzoeken welke dingen we misschien zelf onbewust doen, die bijdragen aan ongelijkheid. We willen je vragen om voor deelname deze test te doen: https://www.onderhuids.nl/test-jezelf/

20:30 uur - 22:30 uur

Zaterdag 29 mei 2021

Ontelbare identiteiten

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: In deze workshop gaan we werken rondom het thema diversiteit. Met alle unieke eigenschappen en kwaliteiten zijn er verschillen tussen mensen. Deze verschillen uiten zich op allerlei manieren en kunnen het soms lastig maken om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Ook hebben we veel overeenkomsten en delen we allemaal dezelfde menselijke gevoelens en behoeften. Elkaar hierin zien lijkt een sleutel te zijn tot begrip en verbinding. We onderzoeken onze eigen identiteiten en de impact daarvan hoe we de wereld ervaren.

15:30 uur - 17:30 uur

Zondag 30 mei 2021

Bewust worden van mijn impact

Taal: Nederlands.

Voor wie: Iedereen.

Informatie: We onderzoeken in deze workshop vanuit de definities van Macht en Privilege hoe deze zich uiten in jouw eigen leven. Op welke vlakken heb jij invloed, ben je je bewust van de impact van jouw invloed op anderen die misschien in een ander positie verkeren? Kan jij je invloed inzetten ten behoeve van het grotere geheel en daarmee bijdragen aan positieve sociale verandering?